10 ting jeg ser fram til i nærmeste framtid!

Når man blir utsatt for ulykker får man ofte et litt annet syn på ting. Min ulykke, hvor jeg endte med benbrudd, har medført at jeg ser litt annerledes på ting som man ikke nødvendigvis tenker så mye over i hverdagen. En ting er at jeg nå får testet ut ulike steders tilrettelegging innenfor universell utforming, en helt annen ting er å fungere i hverdagen.

Jeg har gips fra tærne til midt på låret, altså er det svært begrenset hvor mye bevegelse jeg har i høyrebeinet. Tilnærmet ingenting, faktisk. Jeg kan vifte litt med tærne og løfte hele beinet, og that's it. For å komme meg rundt er jeg avhengig av krykker, og at det jeg skal få med meg enten kan puttes i lomma, legges i en pose som jeg kan hekte på ene fingeren, slenges over skulderen eller klypes under armen. Det har med andre ord ikke blitt så mye kaffedrikking hjemme mens jeg har vært sykmeldt.

Noe så dagligdags som å finne seg frokost er en utfordring, da vi ikke har kjøkkenbord og stoler på kjøkkenet. Det har resultert i at jeg har spist en del yoghurt og tørre rundstykker. Det er heller ikke noe enkelt å få tatt seg en dusj, når gulvet i dusjkabinettet er nesten 20cm høyt og glatt nok til at man er Bambi på to bein - om man ikke skal prøve på ett. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om de utfordringene jeg har møtt i hverdagen siden jeg knakk beinet, men da detter nok de fleste av lasset cirka her tenker jeg. Så det skal jeg ikke gjøre. Det var bare en liten tankevekker til hvor enkelt vi faktisk har det, når kroppen er hel og fungerer som den skal.

All respekt til deltakerne i Paralympics, og alle andre som må klare seg gjennom hverdagen med et eller flere handicap!!


Bildet er lånt herfra
 

Så over til det jeg EGENTLIG skulle skrive om, nemlig 10 ting jeg ser fram til i nærmeste framtid!

1. Å få av gipsen
Dette sa seg vel litt selv, men det må jo nevnes. Det skal bli utrolig godt å få av gipsen, så beinet mitt kan puste igjen. Det er i ferd med å bli lettere klaustrofobisk der det er nå, sammen med resten av jenta.

2. Å kunne gå på to bein
Dette sa seg vel også selv, men igjen: Det må nevnes. Jeg tror ikke det er mulig å beskrive hvor godt det skal bli å gå på to bein igjen! Og bruke TO sko, ikke bare en.

3. Å dusje oppreist
Du leste riktig. Nå må jeg sitte i dusjen for å vaske håret og resten av meg, og helt ærlig: Det er begrenset hvor ren man føler seg når man må vaske seg sittende, særlig i visse områder.

4. Å flytte
Som noen av dere sikkert har fått med dere så fikk samboeren og jeg oppsigelse på leiligheten for en stund siden. Vi har funnet oss en ny leilighet, skrevet kontrakt og flytter den første uka i oktober. Med det leiemarkedet som er i området her, føles det omtrent som å vinne i lotto når man får tilbud om å leie.

5. Å kjøre bil
Jeg er glad i å kjøre bil og liker bilen min. Å sette seg bak rattet for å kjøre bil igjen skal bli en virkelig frihetsfølelse, etter å ha vært avhengig av andre så lenge.

6. Å bruke noe annet enn joggebukse
Det er faktisk vanvittig kjedelig å gå med joggebukse hver eneste dag, selv om den nok er mest behagelig på alle måter når man har beinet i gips. Uansett skal det bli utrolig godt å sette på seg ei olabukse igjen!

7. Å få livet tilbake i normal gjenge igjen
..med fulltidsjobbing og hele pakka! Glad jeg begynner å komme igang igjen allerede, med noen dager på jobb/hjemmekontor :)

8. Høstfargene
Ja, høsten er kald, våt, mørk og til tider deprimerende. Men har du noengang stoppet opp og bare sett på fargespekteret rundt deg? Hvordan trærne glir over fra grønt, til gult, til oransje og rødt? Det er så fantastisk vakkert!


 

9. Å lage mat og andre huslige ting
Jeg er glad i å lage mat, selv om det blir kjedelig hvis jeg er den som står for middagen hver eneste dag hele uka. Nå har min kjære samboer stått for så og si alle måltider siden jeg knakk beinet, samt gjort unna alt annet av huslige ting. Jeg har bidratt i veldig liten grad, men jeg har da fått hengt opp og bretta sammen noen klær i det minste! :) Og skylt av noe oppvask. Dæven. Anyways: Det skal bli godt å bidra med ting her hjemme igjen. Samvittigheten gnager meg stort for at jeg ikke har fått hjulpet til noe, selv om jeg vet at det hadde jeg jo ikke kunnet uansett hvor mye jeg vil..

Ja, husarbeid er kjedelig. Men det er faktisk enda mer kjedelig når man ikke får gjort noe av det, annet enn å sitte på ræva og se på at det skulle vært gjort.. Heldigvis har jeg en snill og flink samboer, som virkelig har stilt opp for meg :)

10. Å komme meg mer ut
Jeg har fått tatt meg noen lufteturer mens jeg har vært sykmeldt, men det skal bli veldig godt å kunne bråbestemme seg for å ta en tur ut - uten å måtte ha privatsjåfør og uten å vurdere om jeg får sittet riktig med beinet mitt dit vi skal og om jeg i det hele tatt kommer meg fra bilen og dit. Jeg er ubeskrivelig lei av sofaen hjemme...

Merker nå at jeg kunne skrevet en lenger liste, men jeg skal spare dere for det..
Men en ting om gangen: Kontroll på sykehuset igjen i morra. Er jeg heldig får jeg på skinne i stedet for gips, jeg innbiller meg at det er bedre :)

Hva ser du fram til i nærmeste framtid? 

Heppo har forresten 3 for 2 fram til 11.september, ta en titt! Kanskje du finner noen fine høstsko?

 

5 kommentarer

Aina & Xinyi

04.09.2012 kl.16:55

Fin blogg! :)

Linn-Anita

04.09.2012 kl.17:01

Aina & Xinyi: Takk :)

Sandra

04.09.2012 kl.17:08

Å bli frisk

Linn-Anita

04.09.2012 kl.17:09

Sandra: God bedring :)

Maria Kvittem

04.09.2012 kl.17:11

Skjønner du gleder deg til alt det der! :-) Vet ikke hva jeg ser frem til, jeg.

Skriv en ny kommentar

Linn-Anita

Linn-Anita

28, Hamar

Navnet er Linn-Anita! Lita, men stor jente med sterke meninger om så mangt. Tar ofte utfordringer på strak arm, og har alltid ment at ærlighet varer lengst! Blogger om det som faller meg inn der og da :) Bildene jeg tar selv er enten tatt med Nikon D90 eller mobiltelefon, litt etter hva jeg har for hånden. Jeg vil for ordens skyld understreke at alle mine innlegg er skrevet av meg som privatperson, ikke som representant for noen av de verv eller arbeidsforhold jeg har.

Kategorier

Arkiv

hits