Christmas update!

Vært litt vel dårlig blogging fra meg i det siste, men det skyldes rett og slett at jeg har hatt juleferie og latt pc'en ligge. For dere som har savnet meg: Beklager så mye. For dere andre: Her er masekråka tilbake igjen!

Tenkte jeg skulle fortelle dere hvordan min julefeiring har vært i år, og noe av det jeg/vi fikk til jul. Når man har samboer er man jo ikke alene om å få julegaver lenger ;) Alle bildene er forresten tatt med mobilkamera og via instagram etter det, så kvaliteten kunne nok vært vesentlig bedre.

Lille julaften fikk vi unna litt rydding, klesvask og oppvask hjemme før vi pakket bilen og dro til hjemtraktene på juleferie. Litt hyggeligere å komme hjem når det ikke er en haug med klesvask, oppvask og generelt rot som venter deg, blir nok å rydde bort uansett når man har vært borte i nesten ei uke.

Familien min har en tradisjon med at vi er ute og spiser kinamat på lille julaften, det gjorde vi også i år. Etter vi hadde vært der og spist var samboeren og jeg innom mamma og pappa for å hente julegavene våre, ettersom vi ikke skulle åpne gaver sammen med dem. Samboeren fikk den desidert største gava i år, gitt av undertegnede.Julaften smakte jeg mølje for første gang, som er tradisjonsmat fra Gudbrandsdalen. Det er flatbrød dyppet i ribbekraft, servert med ribbefett oppå. Fryktelig merkelig konsistens, men faktisk ikke riktig så ille som det høres ut. Bare nesten. Og nok til at jeg trolig ikke spiser det igjen. Men nå har jeg da prøvd!

Tilbake til tradisjoner igjen da, så er familien min i kirka hver julaften. Det blir liksom ikke jul uten at vi har vært der.. Det var vi i år også, og i år fikk jeg til og med samboeren til å bli med. Om jeg får til det flere ganger er en helt annen sak, men han var da med i år! Etter kirka dro vi alle sammen til "svigerfamilien" til broder'n, hvor vi spiste middag og koste oss. Det var tradisjonell ribbemiddag med hjemmelaget surkål (min far skal ha æren for den), og selvfølgelig akevitt til. Etter middagen dro vi til min "svigerfamilie" og åpnet gaver. På den måten fikk vi feiret jul med begge familiene våre, noe som var veldig koselig :)

Noen av årets julegaver var:

  • Pute til å ha pc'en på i fanget
  • Smykker
  • Strikkebok
  • Gavekort
  • Sengesett
  • Batteridrevet sausrører
  • Stekepanne
  • Peissett og peisblåser

Den store gava til samboeren var forresten ei stålplate til å feste under motoren på bilen, hvis noen lurte på det.. ;)

1. juledag er det, tradisjon tro (skulle nesten tro vi var litt opptatte av tradisjoner i familien min), middag med bestemor og resten av familien på morssida mi. Kalkunmiddag! Namnam!2. juledag skulle vi på fest! Blodsbrødre spilte på Slobrua, og vi hadde sikret oss billetter. Formen min var litt merkelig utpå ettermiddagen og jeg var redd jeg ikke orket å reise, men etter å ha ligget nedpå en times tid var den mye bedre og jeg kom meg avgårde. Samboeren og jeg dro jo også på hvert vårt vorspiel :) For de som ikke har sett eller hørt Blodsbrødre før spiller de cover av norsk rock. De er gode, det blir liv og man kan ikke la være og synge med!


Ser ikke ut som det er noe særlig liv på bildet akkurat, men jeg klarte å knipse det omtrent med en gang de kom på scena og får det sto masse mennesker i vegen. For noen minutter etterpå var det masse mennesker på gulvet foran scena! (...og jeg liker ikke at det er masse mennesker i vegen når jeg skal ta bilder, for jeg er så kort og da blir det så dårlige bilder..)

3. juledag sov vi leeenge. Også fikk vi i oss litt mat, dro og hente ene venninna mi og var og besøkte ei annen venninne en liten tur. Og jeg fikk to julegaver til :) Så var vi på Jessheim og spiste junk food, det må man jo ha dagen derpå. Det ble rullekebab på samboeren og båtpizza på meg. Den smakte nesten bare tomat, så det skal jeg ikke ha en gang til. På kvelden satt vi hos svigers og spilte canasta, man blir jo helt hekta når man først begynner å komme litt inn i det.

4. juledag pakket vi oss inn i bilen igjen og dro til familien min på nok en middag, sammen med "svigerfamilien" til broder'n. Jeg ga mamma scrabble til jul, og gjett hva vi fant fram etter middag!


Klarte jo ikke å unngå og tenke på en reklame da vi først satt og spilte wordfeud, for så å ta fram scrabble. Husker ikke hvilken bank reklamen er for, men det er i hvert fall noen ungdommer som kjører rundt og får se banken, som uttaler "Se! De har gjort om app'en til en bank!".

Så var det endelig tid for å komme seg hjem til Hamar igjen. Med litt kuldegrader ute og ikke akkurat det nyeste huset i landet, er det godt med vedfyring!Vi fikk ryddet på plass så og si alt av bagasje, julegaver og annet stæsj etter at vi kom hjem, og var endelig i seng utpå natta en gang. Bare litt småtteri vi ikke fikk unna, men det fikk bare vente.

I dag er det 5, juledag og vi får besøk av bestevenninna mi og typen hennes. Før det må vi ned i byen og få ordnet et par ting, så her er det bare å få opp farta!


Hva har du gjort hittil i jula? 

Én kommentar

Marita

29.12.2012 kl.10:52

Ser hvertfall ut som du har hatt en fin jul! :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Anita

Linn-Anita

28, Hamar

Navnet er Linn-Anita! Lita, men stor jente med sterke meninger om så mangt. Tar ofte utfordringer på strak arm, og har alltid ment at ærlighet varer lengst! Blogger om det som faller meg inn der og da :) Bildene jeg tar selv er enten tatt med Nikon D90 eller mobiltelefon, litt etter hva jeg har for hånden. Jeg vil for ordens skyld understreke at alle mine innlegg er skrevet av meg som privatperson, ikke som representant for noen av de verv eller arbeidsforhold jeg har.

Kategorier

Arkiv

hits